Folyamatos a tesztelés

Öt hónapja indította Pesterzsébet Önkormányzata koronavírusszűrő programját, amelyben az intézményeiben dolgozók számára biztosít rendszeres és ingyenes tesztelési lehetőséget.

Tavaly november 30-ától hetente teszteli Pesterzsébet Önkormányzatának egy szűrőcsoportja a Szociális Foglalkoztató és a Gamesz munkatársait, az intézményvezetőkkel történt előzetes egyeztetésnek megfelelően.


– Alkalmanként a két intézményből átlagosan 50-70 fő vesz részt vizsgálaton mondta Schmidtné Buda Andrea, az önkormányzat Közművelődési,
Egészségügyi és Szociális Osztályának vezetője.

Szponzorált tartalom

  • Mi az a csőgörény?
    by dugulaselharitas on 2023.10.01. at 15:27

    A „csőgörény” kifejezés egy olyan eszközt jelöl, amelyet a duguláselhárításhoz használnak. Ez egy hajlékony és hosszú rugalmas spirál, amelyet a lefolyóba vezetnek, hogy megszüntessék a dugulást vagy a lerakódásokat. Itt vannak néhány fontos információ a csőgörény használatával kapcsolatban: 1. Duguláselhárítás: A csőgörényt általában dugulások eltávolítására használják a lefolyókban vagy csatornarendszerekben. A spirált a lerakódások vagy idegen testek eltávolítására vezetik be, The post Mi az a csőgörény? appeared first on Duguláselhárítás Budapest-Pest megye.


A szociális területen dolgozók, a pedagógusok, valamint a kulturális területen dolgozó közalkalmazottak tesztelését idén januártól kéthetente biztosítja az önkormányzat, szintén önkéntes jelentkezés alapján. Ezeket a szűréseket részben az intézményekben egészségügyi végzettséggel
dolgozó munkatársak, részben egy külön szűrőcsoport végzi.


Ha pozitív esetet találnak az intézményben, lehetőséget biztosítanak 3-5 nappal később ismételt szűrés elvégzésére.


A közalkalmazottak tesztelésére korábban az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosította a lehetőséget, de a központi helyekre nem szívesen mentek el a kollégák, ezért vállalta fel az önkormányzat ezt
a feladatot. A kerületi szűréseken alkalmanként 300-350 fő
vesz részt.


Előzetes jelentkezés alapján heti szinten lehetőség van a köztisztviselők szűrésére is a Polgármesteri Hivatalban.
Az intézményi dolgozók szűréseit a program első két hetében a Pesterzsébet Önkormányzata által biztosított szerológiai gyorsteszttel végezték, a program december közepétől pedig a Fővárosi Önkormányzat által ingyenesen biztosított 1900 darab antigén gyorsteszt felhasználásával folytatódott.

Mivel február végére elfogytak a fővárostól kapott tesztek, márciustól ismét kerületünk önkormányzata biztosítja a szerológiai .és antigén gyorsteszteket a szűrésekhez.

Forrás: Pesterzsébeti újság

További hírek

Kérünk kövess minket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .