Kórházi tájékoztató

Tisztelt Betegeink, Hozzátartozók, Tisztelt Polgárok!

 

Március utolsó napján, 12. alkalommal, összefoglaljuk járványellenes intézkedéseinket.

 1. Dolgozóink és a betegeink védelme érdekében a kórházba bekerülő új esetek kapcsán áprilistól karszalagos azonosítási rendszert vezetünk be: a sürgősségi előszűrő pontokon minden beteg karszalagot kap. A koronavírus-gyanúval bekerült betegek lila karszalagot, a nem koronavírus-gyanús betegek fehér karszalagot kapnak.

2. Kórházparancsnokunkkal egyeztetve folyamatosan teljesítünk adatszolgáltatásokat a betegek, az ágyak és a védekezést segítő különféle eszközök és berendezések rendelkezésre állásáról, állapotáról, a hatékony védekezés fenntartásához szükséges további intézkedésekről.

3. Kollégáink és betegeink védelme érdekében eljárásrendet adtunk ki a koronavírus-gyanús pszichiátri betegek ellátására és elkülönítésére vonatkozóan.

4. Kórházunk eddig 194 esetben vett mintát koronavírus-gyanús betegektől, eddig mindössze öt esetben igazolódott a vírusfertőzés.

5. Fenntartói utasítást kaptunk Felkészülési Terv készítésére. A terv összeállítását intézményünk menedzsmentje kórházparancsnokunkkal együttműködésben elkezdte.

6. Elkészítettük a védőeszközök felvételének és levételének oktatóvideóit, ezzel is segítve munkatársainkat azok szakszerű használatában.

7. Hétköznapokon továbbra is lehetőséget biztosítunk a kórházi dolgozók bölcsődés és óvodás korú gyerekeinek elhelyezésére, és továbbra is rendelkezésre állnak szobák a Német Nemzetiségi Önkormányzat Kollégiumában azon dolgozóinknak, akik nem tudnak, vagy nem akarnak családjukhoz hazamenni.

8. Fontosnak tartjuk, hogy segítsük dolgozóink mentális egészségének megőrzését a jelenlegi, kihívásokkal különösen terhelt időszakban is, akik úgy érzik, ilyen segítségre van szükségük, azok számára kórházunk pszichológus csoportja és szakértő munkatársaink rendelkezésre állnak! Bátorítjuk a segítségkérést!

 

Ezúton is köszönöm mindenkinek a helytállást és a kitartó munkavégzést!
Együtt le fogjuk győzni a vírust!

 

Dr. Ralovich Zsolt
főigazgató

Kérünk kövess minket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .