Adomány a kerületi mentősöknek

Egymillió forint értékű adománnyal támogatja a Pesterzsébeti Mentőállomást a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.

A támogatásból a XX-XXIII. kerületek sürgősségi ellátásáért felelős Pesterzsébeti Mentőállomás újabb mentéstechnikai eszközöket vásárolhatott. A Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. által adományozott egymillió forint hozzájárul a térség sürgősségi ellátásának fejlesztéséhez.

Hirdetés

A gyermekek és felnőttek sürgősségi ellátásáért egyaránt felelős Pesterzsébeti Mentőállomás mentőautói Budapesten és környékén teljesítenek szolgálatot, évente több mint tízezer mentési feladatot látnak el.

 

Az Országos Mentőszolgálat bajtársai nap mint nap hatalmas erőfeszítéseket tesznek, így különösen jólesik a vállalatok és civilek részéről tapasztalható összefogás, támogatás. A betegellátás személyi és tárgyi feltétele biztosítottak. A mostani támogatásból olyan eszközbeszerzéseket tudtunk megvalósítani, melyekkel könnyíthetjük bajtársaink mindennapi munkavégzését, és még magasabb színvonalú sürgősségi ellátást biztosíthatunk a betegek számára.”

– számolt be az adomány felhasználásáról Illés Károly, a Pesterzsébeti Mentőállomás vezetője az április 20-i átadó ünnepségen.

A közel kétezer főt foglalkoztató Knorr-Bremse Budapest a világ legnagyobb vasúti fékrendszereket gyártó konszernjének budapesti leányvállalata, egyik legjelentősebb fejlesztő és összeszerelő egysége. A konszern és így a budapesti telephely működésében is kiemelt szerepe van a társadalmi és közösségi ügyek iránti elkötelezettségnek, amit nemzetközi szinten a Global Care, helyben pedig a Local Care programjaik fognak át. Utóbbi keretében került sor a mentőállomás támogatására.

 

A mindennapi munkánk része, hogy aktív támogató szerepet töltsünk be a közvetlen közelükben működő közösségi kezdeményezésekben, és különféle módon, például adományokkal vagy önkéntes munkával segítsünk rászoruló szervezeteket, közösségeket. Nagy öröm számunkra, hogy most egy olyan intézmény működését támogathatjuk, amely a világon a legfontosabb dologgal foglalkozik: emberéleteket ment.

– mondta el köszöntő beszédében Veres László, a Knorr-Bremse Budapest ügyvezető igazgatója.

Az együttműködés megvalósulását az Országos Egyesület A Mosolyért Közhasznú Egyesület segítette, az átadási ceremónián az egyesület elnöke, Nagy István is részt vett. 

Kérünk kövess minket