Párbeszéd: a Fidesz elárulta a magyar cigányságot

A Párbeszéd szerint a Fidesz a magyar cigányságot is – ahogy a társadalom többségét – elárulta, ezért nem méltó egyetlen roma ember voksára sem.

    Tordai Bence, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos egy sajtóban kiszivárgott felvételen vesztegetéssel és zsarolással próbál roma politikusokat a Fidesz támogatására bírni.


    A politikus szerint a Belügyminisztériumhoz tartozó Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság vezetője által elmondottak az egész demokrácia ellen intézett támadásnak minősülnek, ezért írásbeli kérdéssel fordulnak Pintér Sándor belügyminiszterhez annak kiderítésére, Sztojka Attila milyen szerződésekről beszél a felvételen, illetve valóban lehallgattak-e országos roma önkormányzati képviselőket, ahogy az elhangzottak alapján következtetni lehet.


    Lőcsei Lajos, a Momentum politikusa ugyanitt aláhúzta, a kiszivárgott felvétel is azt bizonyítja, hogy lehallgatják, megfélemlítik azokat a közéleti szereplőket, „akik nem a körhöz tartoznak”, éppen ezért „nemet kell mondani a korrupt fideszes elit vezetésére”.


    Berki Sándor, a Párbeszéd etnikai és kisebbségi referense úgy fogalmazott, a felvétel megmutatja, a Fidesz valójában hogyan áll a romapolitikához. Leszögezte, a romák ügyének fejlődése érdekében a roma közéletnek is meg kell tisztulnia.

2019. augusztus 02

„Elképzelhetetlenül sokat”, több tízezer cigány gyermeket érint ma Magyarországon a nélkülözéssel és nyomorral leírható élethelyzet – mondta ki a cigányság felzárkóztatásáért felelős miniszterelnöki biztos a Magyar Nemzetnek adott interjúban. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, Vecsei Miklós szerint azért is nagy szükség van a mielőbbi célzott segítségre, mert a gyermek első 1000 napjában dőlnek el az alapvető dolgok az életében, illetve azt is kimondta, hogy szerinte most mekkora a cigány és nem cigány nők termékenységi rátája. (portfolio.hu)

Kérünk kövess minket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .