A pesterzsébeti önkormányzat első ténykedései

Az év első testületi ülésén a képviselők egyhangúan elfogadták többek között a 2020. évi forrásmegosztásról szóló fővárosi önkormányzati rendelet tervezetét, Pesterzsébet Önkormányzatának Szociális Foglalkoztatója és Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Polgármesteri Hivatal közötti feladatmegosztás módosítását

Döntöttek a Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem Felújítási Programjában történő részvételről, valamint a térfigyelő és a mobil térfigyelő kamerarendszer további helyszíneinek kijelöléséről.

A Külső-Pesti Tankerületi Központ javaslatára a Hajós Alfréd Általános Iskola tornatermének felújításával pályázik az önkormányzat a Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem Felújítási Programjára – döntöttek egyhangúan a képviselők. Az intézmény kézilabda III. és IV. korcsoportban részt vett a diákolimpián, így a pályázaton való részvétel feltételeinek megfelel. A komplex tornacsarnok- és tornaterem-felújítási programban 30 millió forinttól 300 millió forintig terjedő támogatás nyerhető el.

Szintén egyhangúan fogadta el a képviselő-testület Pesterzsébet Önkormányzatának Szociális Foglalkoztatója és a polgármesteri hivatal közötti feladatmegosztás módosítását. Az előzményekhez tartozik, hogy tavaly januárban döntött az akkori testület arról, hogy a kerület egyes helyszíneinek üzemeltetését – az alapján, hogy a közelmúltban felújításra került-e – megosztják a hivatal és a Szociális Foglalkoztató között, valamint meghatározták azokat a munkákat, amelyeket kizárólag a hivatal, illetve kizárólag a Szociális Foglalkoztató végez.

A polgármesteri hivatalban ennek érdekében létrehoztak egy külön munkakört. Az elmúlt egy évben azonban bebizonyosodott, hogy a zöldfelületi munkák olyan szintű és mértékű helyszíni, közterületi jelenlétet és ellenőrzést igényelnek, ami hivatali keretek között nehezen megvalósítható. A gördülékeny munkaszervezés és a lakossággal való kommunikatív kapcsolattartás, a bejelentések, jelzések kezelése szintén könynyebben megvalósítható a Szociális Foglalkoztató munkatársain keresztül, mint közvetve.

Éppen ezért január 1-jétől a fákkal kapcsolatos munkák (kivágás, pótlás, gallyazás, növényvédelem, csemetefák, stb.) kivételével a zöldfelület-fenntartási feladatok – költségvetési vonzatukkal együtt – átkerültek a Szociális Foglalkoztatóhoz, a hivatalban kialakított zöldfelületi referens munkakört pedig fasorfenntartási referens munkakör váltotta fel. 

A már üzemelő térfigyelő kamerák mellett további 35 helyszínre kerülhetnek új eszközök, miután a képviselők egyhangúan elfogadták a Pesterzsébet Önkormányzatának tulajdonában lévő kétféle (a rendőrség és a Rendvédelmi Osztály által működtetett) térfigyelő kamerarendszer bővítéséről szóló javaslatot.

Az évekkel ezelőtt megkezdett fejlesztésnek kizárólag pozitív hozadékai vannak, egyrészt a kamerás megfigyelt területeken nagymértékben csökkent a jogsértések száma, másrészt a technikai támogatottság nagymértékben segíti mind a rendőri ellenőrzési, bűnmegelőzési és bűnügyi felderítő munkát, mind pedig a közterület-felügyelőkét, az intézkedéseikben a kellő jogkövető magatartás kikényszerítését.

Kérünk kövess minket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .