A BluesSteel 2018. Őszi Klub Turnéja – Helyszín: Csili Alsóállomás

A BluesSteel 2018. Őszi Klub Turnéja egy hat állomásból álló klubkoncert-sorozatot fed le, amelyen a banda számos új zenét is játszik amellett, hogy a régi blues-rock klasszikusokat is meghagyja műsorán. A turné Budapestről indul, Biatorbágyot és Esztergomot érintve végül Budapesten zárul.

Belépőjegy: 1.500 Ft
Helyszín: Csili Alsóállomás

A BluesSteelről

A zenekart Vámos Péter gitáros 2006 tavaszán hívta életre – nevükből is adódóan – a blues műfajának hazai népszerűsítésére. Különböző rendezvényeiken elsősorban Jimi Hendrix, John Mayall, Gary Moore, BB King, Stevie Ray Vaughan, valamint hasonló muzsikát művelő, illetve egykor művelt társaik klasszikusaiból idéztek. Improvizatív készségükre mi sem jellemzőbb, minthogy koncertjeiken egy adott nóta ugyanabban a formában sohasem hangzik el.

A turné Budapestről indul, Biatorbágyot és Esztergomot érintve végül Budapesten zárul.

A több mint tízesztendős blues-csapat az elmúlt időszakban bejárta az ország jelentős és kisebb koncerthelyszíneit valamint klubjait, többek között színpadra lépett Ajkán, Surányban és Budapest szinte valamennyi neves klubjában: a Backstage-ben, a Crazy Mamában, a Globe Royalban és nyaranta a Városligeti Sörsátorban. Ez utóbbihoz köthetők legnagyobb sikereik, ahol hónapról-hónapra hirdették a blues igéjét kitartó és szép számú rajongóiknak, és ahol teljesítményüket vastapssal jutalmazták. Olyan vendégek léptek fel velük, mint Bergendy István, Török Ádám, Takáts Tamás, Pleszkán Écska, Debreczeni Csaba, Radovics László Kyru vagy Ferenczy György. Mindemellett részt vettek a József Attila Művelődési Központban szervezett Radics Béla 70. születési évfordulójára szervezett megemlékező koncerten is. A következő esztendők nyári fesztiválokkal (pl. Irány Surány; Fonyódliget – Szabad a part!; Komárom – Pista parádé; Dombori fesztivál, stb.), valamint különböző falu-, illetve városnapi rendezvényekkel teltek. A TEMI Fővárosi Művelődési Házában pedig péntekenként havi rendszerességgel állandó klubot tartottak fenn.
A 2018-tól kialakult felállás a blues műfaján belüli irányon, valamint a repertoáron is frissített: a meglévő darabok mellé Robben Ford, Kenny Wayne Sepherd, Johnny Lang, Matt Schoefield, Popa Chubby, illetve Buddy Guy örökbecsű dallamai, illetve ritkaságai is csatlakoztak. És aki mindezt tolmácsolja: az alapító Vámos Péter (Hungarian Pink Floyd Show) szólógitáros-énekes-zenekarvezető, Horváth András varázslatos billentyűs (Fantomasz, Thomastic), Kőhalmi András szájharmonikás (Tenderfoot Blues Unit), aki virtuóz módon erősíti a blues-os megszólalást. A tempóról és a ritmusokról Kárpáti Zoltán dobos (Someday Baby, Gál Csaba „Boogie” zkr., Highway 61) gondoskodik, s ebben kiváló segítőre lelt Vajda Tibor basszusgitáros (HitRock, Pribojszki Mátyás zkr., Roxérum) személyében.

Pályafutásukat eddig két demo lemez fémjelzi, jelenleg – persze a koncertezés mellett – első hivatalos albumuk anyagán dolgoznak, amelynek megjelenésére hamarosan sor kerül.

http://www.bluessteel.hu/
http://www.bluessteel.hu/content/hu/music.html
https://www.facebook.com/Bluessteel-563798723696387
https://youtu.be/3tw9v9hR8to

Kérünk kövess minket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .