Nemzetiségek fesztiválja

Kilencedik alkalommal léptek színpadra a Kosutin a pesterzsébeti lengyel, örmény, német, roma, szlovák és ukrán közösségek tagjai, hogy tradicionális zenéjükkel és táncukkal mutassák meg egymásnak és a kerület lakóinak azt a sokszínű nemzetiségi hagyományt, amiből a közös jelenünk is táplálkozik.
A kerületünkben működő hat nemzetiségi önkormányzat mindegyike fontos kulturális küldetést teljesít, munkájuk nyomán a közösségeket megtartó hagyomány mindenki számára nagyobb hangsúlyt kap.
A rendezvényen Szabados Ákos polgármester köszöntötte a megjelenteket, köztük Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárt, majd megköszönte a nemzetiségi önkormányzatoknak az eddigi együttműködést és hangsúlyozta ennek jövőbeni folytatását.

A fesztivált Juhász Lajosné alpolgármester, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg, beszédében kiemelte, hogy Pesterzsébet Önkormányzata és Szabados Ákos polgármester nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a nemzetiségek sikeresen elérhessék kitűzött céljaikat, köszönetét fejezte az elmúlt évek közös munkájáért és elért eredményeiért.
A gyerekprogramokkal és nemzetiségi sütemény kóstolóval színesített programon felléptek a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola tanulói, Jánó Józsi és Gabi zenekara, Rupa Ibolya és táncosai, a Soroksári Német Nemzetiségi Táncegyesület, a Háyákákhág Táncegyüttes, a Polonez lengyel néptáncegyüttes, a Dúha Szivárvány Néptáncegyüttes, valamint az Ukrán Néptáncegyüttes és az elmaradhatatlan Pesterzsébeti Vajda
Gipsy Koncertzenekar.

Kérünk kövess minket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .