A végén jött a csattanó

Sorozatban negyedik győzelmét aratva zárta a 2018-as évet az Erzsébeti SMTK az NB III Keleti csoportjában.

A piros-fehérek az esztendő utolsó mérkőzésén a Tállya vendégei voltak Ibrányban, és a hosszabbításban lőtt góllal hozták el a három pontot.
Kissé szomorúan készülődtek az ESMTK játékosai a tavaszi idényből előrehozott találkozóra, ugyanis a Cigándon hatalmas rúgást kapott támadó, a négy találattal a házi góllövőlista élén holtversenyben álló Soós Bence nem tudott pályára lépni, s még a kispadra sem ülhetett le. Aztán nagyon jókedvűek lettek, mert megérkezett az erzsébeti szurkolók egy lelkes csoportja, nagy meglepetést okozva ezzel a csapatnak.

ATállya őszi hazai mérkőzéseit a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lévő Ibrányban játszotta, így az odautazás mind a csapat, mind a drukkerek számára komoly programot jelentett.
Az első félidőben nem sok említésre méltó történt. Mély talajú pályán, szemerkélő esőben feszültek egymásnak a felek, és a lassú, kényelmes tempó a durvaság határát súroló szabálytalanságoktól sem
visszariadó tállyaiaknak kedvezett. Igazi helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, bár két alkalommal vitatható lest intett be a partjelző az erzsébeti akcióknál.

 

A szünetben Turi Zoltán vezetőedző arra kérte fiait, hogy függetlenítsék magukat a hazaiak vídiakeménységű belépőitől, és gyorsítsák fel a játékot. Ennek megfelelően a második félidőt végigtámadták a piros-fehérek, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A játékrész közepén emberelőnybe került csapatunk, a Tállya cserejátékosa második sárga lapja után mehetett idő előtt zuhanyozni. Egy „videóbírós” jelenet is borzolta kedélyeket, egy 16-oson belüli kezezésgyanús szituációban maradt néma a játékvezető sípja. Aztán csak összejött egy ordító gólhelyzet, ám Nagy Richárd átadását Mohácsik Gábor középről, 10 méterről a kapu fölé lőtte. Már-már úgy tűnt, megszakad az utóbbi hetek győzelmi sorozata, de a 92. percben siker koronázta az ESMTK erőfeszítéseit. A tizenhatoson belül Túri Dániel elé került egy levágódó labda, ő pedig egy pattanás után, 14 méterről a jobb sarokba lőtt. A találat nemcsak a pályán, hanem a nézőtéren is nagy örömöt okozott
az erzsébetiek körében.

Kérünk kövess minket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .